'Maatmeubels duur?' - Mei 2017.

 


 

Door mijn connecties binnen de houthandel en mijn liefde voor het gebruik van verschillende materialen en denken in oplossingen, ben ik op het idee gekomen mij meer te verdiepen in simpele en betaalbare maatmeubels die net even anders zijn dan de meubels bij de verschillende woonketens.

Bij Erik van Stoeretafels, bestel ik vaker tafelbladen of bladen voor op bijvoorbeeld een Ikea besta meubel. De variëteit aan soorten hout voor de bladen en de verschillende afwerkingen daarvan zijn eindeloos, dat maakt het maatwerk zo interessant!

Laatst heb ik voor een klant in Purmerend een blad laten maken dat wat meer qua kleur neigt naar de vloer. Ik had daar te maken met een hoogglans Jatoba vloer. Afwisselende tinten van rood hout naar wat meer grenen look tinten. Je zou zeggen; keus zat dan qua meubels in de winkel, maar toch stuitte ik op veel audiomeubels die het net niet waren in combinatie met de vloer.

Ook was mijn wens dat de basis van het audiomeubel neigde naar een poeder-grijze tint van ‘Painting the Past’, die ik ook aan had laten aanbrengen op de tegenoverliggende muur in de woonkamer.

Zo doende ben ik op het idee gekomen een meubel te bestellen bij de Ikea, 2 lage Besta elementen naast elkaar.

Twee deurtjes en voldaan aan de wens van de klant om de apparatuur in het zicht te behouden… tja, mannending waar je soms aan moet voldoen ;)

Het blad heb ik dus op maat laten maken bij de houtbewerker en de Besta elementen zijn gespoten door mijn schilder. Zo heb je binnen no time een meubel dat echt aansluit bij de rest van het interieur.

 

 

 

Hieronder nog een voorbeeld van een blad op maat, maar dan op een hoger meubel in een slaapkamer. Hier had ik juist te maken met een wat meer lichte vloertint. Vaak maak ik bij de klant een snelle foto in daglicht van de vloer en daarmee ga ik opzoek naar de best passende tint voor de afwerking van het hout/ blad.

 

 

Een andere tak van sport is robuust eiken bewerken en omtoveren tot een meubel. Graag wilde ik in een woonkamer een meer natuurlijk dik blad voor een meubel aan de wand onder de tv. Daar had ik te maken met een haardombouw van natuursteen die ik graag wilde behouden dus een laag meubel was een pre! Onmogelijke zoekacties kunnen dit soort praktijken opleveren dus dan grijp ik liever richting een meubel op maat wat ikzelf kan uittekenen en kan laten maken naar eigen idee.

Zogezegd zo gedaan! Het meubel zoals in gedachte uitgetekend in Sketchup pro, besproken met de houtbewerker voor afwerking van het hout en met de lasser voor het onderstel. De lasser heb ik een mal laten maken van het eikenblad ter plaatse van de plek waar het onderstel moest komen te zitten. Ik wilde graag dat het staal de contouren van het hout volgde, in plaats van stukken van het blad ter hoogte van de poten, uitzagen om het onderstel in te laten verzinken (wat je veel ziet bij meubels in de winkel).

Verder heb ik ervoor gekozen de knoesten te stoppen met een zwart vulmiddel. Dit geeft het eiken een extra doorleefd en stoer karakter. Daarna is het blad mooi opgeschuurd en in de hard wax olie gezet, doordoor wordt het eiken iets donkerder van kleur.

Zie hier het eindresultaat! Een paar oude kisten van Oldwood eronder, wieltjes geplaatst en als finishing touch twee manden van de Xenos eronder, die ikzelf voor de helft donker heb geschilderd! 

 

 

 

Stoer resultaat toch?

Zo leuk dat iets wat in je hoofd zit eigenlijk in een handomdraai kan worden gerealiseerd en echt niet duur hoeft te zijn...

Kijk op mijn site bij het kopje ‘Binnenkijken’ en klik door de foto’s van ‘ Kleine badkamer’ daar heb ik gebruik gemaakt van een eikenblad in combinatie met een riviersteen waskom. Eiken is ook leuk voor in de badkamer. Geeft net even een warmere sfeer..


 

 

 

'Lekker even tegendraads' - 11 april 2017.


loesjeeigenwijs 

Zijn jullie het soms ook zo zat om in straatjes te denken? 
Waarom is een doorsnee huis vaak zo veilig ingericht? Waarom is de keuken 9 van de 10 keer hoogglans wit en het toilet standaard betegeld?

Er zijn zoveel mensen waarvan ik het niet verwacht dat ze op safe spelen als het om hun interieur gaat. Toch dat lichtgrijze tintje op de muur want dat is zo lekker veilig...

Dat hoofdstuk ben ik al een tijdje gepasseerd. Ons huis heeft werkelijk waar, bijna alle kleuren van de regenboog al gehad. Ik houd van experimenteren en ben ook een beetje eigenwijs en dat zie je ook terug in mijn interieur. Ik zet alles net even anders neer en geef alles net even een andere kleur. 

En daarom was ik aangenaam verrast toen ik vanmorgen Marike Strooper, de eigenaresse van de Behangfabriek, ontmoette. Ik zag dat haar kleurrijke behang net even anders is. Mijn bloed ging er harder van stromen.  

Dit zijn mijn favorieten;

a449a48267bbb50b06de2ae02d250709776770aa
 Wall carpet gold, de Behangfabriek.

5a48f290c8c36bfc33718531b5e767344e484a2d
 Still life vintage, de Behangfabriek.

2bbafc9fa41a85143233f044801f0ac84d6399e2
 Wall tattoo, de Behangfabriek.


Kennen jullie het merk Wall & Deco al? Daar wordt ik ook een partij enthousiast van! Dat behang is namelijk toe te passen in natte ruimtes. Te denken; de keuken, het toilet en zelfs de badkamer. Hoe gaaf is dat? Een super trendy en warm ogende print om je badkamer mee te personaliseren. De serie die te gebruiken is in de badkamer heet WET SYSTEM. De wanden dienen eerst geëgaliseerd te worden dan de speciale primer erop, de lijm, het behang en dan als ‘finishing touch’ een soort toplaag die het behang 100% waterdicht maakt. Randen afkitten en klaar. Ik heb uiteraard het product even mogen voelen.. het is knetterhard als de toplaag eroverheen is aangebracht. Super mooi product dus!

39528df15928e49380df219dbd8acf938887a9f3
 Defrag me, Wall & Deco.

b740a03b68b21eee9660cb5eeabd4095f0f75ba3
 Coralfull, Wall & Deco

8e749d41cdabcc4537caaa1de3c46f6dacaf8fc8
 Medusae, Wall & Deco.


Ik zou zeggen, laat je inspireren door de plaatjes hierboven. Denk eens niet in tegels… Doe lekker tegendraads, mooi behangetje met print. Ik ben in ieder geval fan, nu nog even vriendlief overtuigen, 'HELP' hoor ik hem denken.

Behang is zo niet ouderwets meer....

 

blogonderschriftss4
  © Stijl Studio 4